لیست اختراعات مرجان پديدار
بستر كشت گياهي به منظور تكثير گياهان در شرايط گلخانه اي استفاده مي شود. در اين اختراع از دانش روز دنيا استفاده گرديد تا غني سازي بستر كشت گياهي با مواد افزودني مفيد مانند روغن ماهي كه سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3 انجام شود. تاكنون بيش از هفتاد اسيد چرب از نسوج گوناگون جدا كرده اند كه همگي داراي زنجيره هيدروكربني طولاني با يك عامل كربوكسيل انتهايي هستند. بعضي از آنها اشباع شده و برخي داراي دو يا سه پيوند دو گانه هستند و گروهي در زنجير خود داراي شاخه هاي جانبي نيز مي باشند. تعداد كربنها در اسيدهاي چرب به استثناي چند مورد هميشه زوج است و احتمالا علت زوج بودن آسان تر بودن سنتز آنها در نزد جانداران است. فرمول كلي اسيدهاي چرب CH3-CH2)n-cooH است كه n از صفر تا 30 الي 40 تغيير مي كند. با توجه به نياز شديد گياهان به منابع تغذيه در محيط كشت و اينكه اسيدهاي چرب امگا 3 منابع غذايي بسيار خوبي هستند نتيجه مي گيريم كه استفاده آنها در غني سازي محيط كشت و توليد گياهان سالم و قوي موثر است همچنين با توجه به اثرات مفيد اين اسيد در انسان مصرف اين گياهان به صورت غير مستقيم در مقاوم سازي انسانها در برابر برخي از بيماري ها موثر واقع مي شود. در جهت غني سازي بستر كشت گياهي از مواد زير استفاده مي گردد و در نتيجه غني سازي با امگا 3 انجام مي گردد.
كاربردنانو رسهاي مونت موريلونيت دربهبود كيفيت خاكهاي شني
كاربرد نانو رسهاي مونت موريلونيت دربيابان زدايي
از روشهاي موثر در مبارزه و خنثي نمودن اثرات نامطلوب زباله¬ها و بقاياي گياهان و لاشه حيوانات تبديل آنها به كمپوست و استفاده بهينه از آنهابه عنوان كود آلي در كشاورزي است.كمپوست به عنوان فراورده نهايي تجزيه كنترل شده زائدات آلي، خصوصيات فيزيك و شيميايي خاك را بهبود ميبخشد. به كارگيري كمپوست، ميزان مواد آلي خاك را كه از مهمترين عوامل در تعيين كيفيت و باروري خاك هاي زراعي است را افزايش ميدهد. به اين ترتيب كاربرد مواد آلي كمپوست شده با منشأ زائدات آلي در خاك هاي زراعي نظير ساير كشورها ضروري است. به اين ترتيب علاوه بر افزايش ميزان مواد آلي خاك، بهبود كيفيت خاك هاي زراعي و افزايش پايداري توليد از زائدات غير قابل مصرفي كه دفع آن ها هزينه هنگفتي در بر خواهد داشت مي توان فراورده ارزشمند براي اصلاح خاك توليد كرد. در فرايند توليد كمپوست انواع زائدات اعم از گياهي ، حيواني و حتي انساني به كود آلي تبديل ميشوند . نانوتكنولوژي، توانمندي توليد مواد، ابزارها و سيستمهاي جديد با در دست گرفتن كنترل در سطوح ملكولي و اتمي و استفاده از خواص است كه در آن سطوح ظاهر مي شود. نانوتكنولوژي منجر به تغييراتي شگرف دراستفاده از منابع طبيعي، انرژي و آب مي شود و آلودگي را كاهش خواهدداد. همچنين فنّاوريهاي جديد، امكان بازيافت و استفادة مجدد از مواد، انرژي و آب رافراهم خواهد كرد. در اين اختراع با استفاده از نانو ذرات آهن، ضمن اكسيداسيون نانو ذرات، سرعت تخريب و تجزيه مواد زائد افزايش داده مي¬شود و ضمن سرعت بخشيدن به سيكل بازيافت به غني سازي مواد بازيافتي حاصله خواهد انجاميد.
كلينوپتيلواليت در بين انواع مختلف زئوليت هاي طبيعي فراوان ترين زئوليت مي باشد كه در رسوبات و سنگ هاي رسوبي بامنشا آتشفشاني و كاني هاي آندرزيت ريوليت و بازالت بصورت رگه هايي وجود دارد و مانند ديگر زئوليت ها داراي يكسري كاتيون هاي قليا و قلياي خاكي قابل تبادل است. با توجه به اينكه يون روي در بين فلزات موجود خاصيت ضد ميكروبي دارد از زئوليت هاي بارگذاري شده با يون روي بعنوان مواد ضد ميكروبي در محيط كشت استفاده نموديم. آناليزها نشان دهنده آن است كه پس از قرار دادن زئوليت در محلول حاوي يون روي و جذب آن ها توسط زئوليت بر روي سطح زئوليت نانو ذرات اكسيد روي تشكيل مي شود. اندازه متوسط دانه هاي كروي تشكيل شده حدود 5 نانومتر است. وقتي كه اندازه ذرات نانو بزرگتر از دهانه شبكه هاي زئوليت كلينوپتيلوليت بود (حدود 0/4 نانومتر) كريستاليته شدن اكسيدهاي روي در سطح زئوليت تشكيل شد. با توجه به اين رويداد نانو ذرات پس از اضافه شدن به محيط كشت كه حاوي مواد زير است توانست از بروز آلودگي در محيط كشت جلوگيري نمايد. يكي از عمده ترين فعاليت هاي كشاورزي امروز تكثير گياهان با استفاده از روش كشت بافت گياهي است ولي ايجاد آلودگي در محيط كشت بيشترين خسارت را به گياهان توليدي وارد مي نمايد. محيط هاي كشت بافت داراي منابع غذايي سرشاري مي باشند و به همين دليل د معرض انواع الودگي هاي قارچي و باكتريايي قرار مي گيرند. براي جلوگيري از ايجاد آلودگي مي توان از نانو ذرات زئوليت كلينوپتلوليت بارگذاري شده با يون روي استفاده نمود. با استفاده از اين نوآوري مي توان از هدر رفتن بسياري از منابع شيميايي كاهش وقت و افزايش فشار كار بر محقق جلوگيري نمود. مواد موجود در محيط كشت بافت عبارتند از: ب
از ديدگاه جهاني پس از آب و هوا خاك به عنوان سومين جزء محيط زيست تلقي مي شود و خاك علاوه بر اينكه پايگاه موجودات خشكي زي به ويژه جوامع انساني است محيط منحصر به فردي براي زندگي انواع موجودات مخصوصا گياهان به شمار مي رود. بر خلاف اب و هوا آلودگي خاك از نظر تركيب شيميايي به آساني قابل اندازه گيري نبوده و يك خاك پاك يا خالص تعريف پذير نخواهد بود و ناگزيريم مسائل ناشي از آلودگي خاك را در چارچوب پيش بيني خطرات و صدمات احتمالي در كاركرد خاك مطالعه كنيم نانو رس محصولي است محيط زيست دوست و طبيعي كه با استفاده از فناوري نانو از كانيهاي رسي استخراج مي شود. نانو رسها در واقع كانيهاي رسي هستند كه به كوچكترين اجزا سازنده خود با ضخامت 0/7 تا 1/5 و قطر 20 تا 300 نانومتر تقسيم شده و با آب مخلوط مي شوند. كاني رسي كه در اين اختراع از در تهيه نانو رس استفاده شده مونت موريلونايت است. رسهاي مونت موريلونيت از گروه رسهاي (دو به يك) 2:1 است. اين كاني رسي داراي ساختمان 3 لايه اي بوده بطوريكه يك لايه الومينيوم اكتاهدرال بين دو لايه سيليس تتراهدرال قرار مي گيرد. فاصله بنيادي در آن 14 آنگستروم است ولي بعلت توانايي جذب مولكول هاي آب توسط مونت موريلونايت اين فاصله مي تواند از 9/6 تا 21/4 آنگستروم تغيير كند. وجود رسي مونت موريلونيت در خاك ظرفيت تبادل كاتيوني و ظرفيت نگهداري آب در خاك را افزايش مي دهد مونت موريلونيت از رسهاي 2:1 است و سطح ويژه آن 800 متر مربع بر گرم و CEC (ظرفيت تبادل كاتيوني) آن 120 - 80 ميلي اكي والان درصد گرم خاك است. بنابراين تاثير آن در افزايش ظرفيت تبادل كاتيوني و نگهداري آب در خاك چشمگير است. اين تركيب كه به صورت اسپري در محيط هاي شني و در صحرا پاشيده مي شود باعث چسبندگي در بين دانه هاي شن شده و مي تواند در برابر بيابان زايي مقاومت كرده و از از حركت شن هاي روان جلوگيري نمايد. در اثر اين تغيير و ايجاد ايستايي در حركت شنهاي روان محيط براي كشت انواع گياهان بياباني فراهم آمده و مي توان بسرعت محيطهاي صحرايي را به فضاي سبز با دوام تبديل كرد. همچنين استفاده از نانو رس باعث افزايش قدرت نگهداري آب در خاك شده و مي تواند در تبديل بيابانهاي باير با زمينهاي قابل كشت كمك كند. در اين اختراع بخش رس خاك توسط رسوبگذاري به روش قانون استوكس جدا شود. پس از تخريب ماده آلي در آن 5 گرم از رس در 100 ميلي ليتر كلريد سديم به مدت 48 ساعت به حالت تعليق درآمد. سپس سوسپانسيون به مدت 40 دقيقه و با 3000 دور در دقيقه سانتريفوژ و محلول رويي جدا شد. خاك رس در 50 ميلي ليتر آب ديونيزه دوباره براي حدود 1 ساعت به حالت تعليق و سپس تحت شرايط قبلي سانتريفوژ شد. اين مراحل 7 بار تكرار شد. مايع رويي حاوي ذرات نانو رس شد. نانو رس مورد استفاده در اين اختراع از كاني رسي مونت موريلونايت استخراج شده است و با توجه به اينكه رس مونت موريلونايت سطح ويژه آن 800 متر مربع بر گرم و CEC (ظرفيت تبادل كاتيوني) آن 120- 80 ميلي اكي والان درصد گرم رس است لذا توانايي بسيار زيادي در جذب عناصر سنگين خاك دارد.
نانو رس محصولي است محيط زيست دوست و طبيعي كه با استفاده از فناوري نانو از كانيهاي رسي استخراج مي شود. نانو رسها در واقع كانيهاي رسي هستند كه به كوچكترين اجزاء سازنده خود با ضخامت 0/7 تا 1/5 و قطر 20 تا 300 نانومتر تقسيم شده و با آب مخلوط مي شوند. كاني رسي كه در اين اختراع از در تهيه نانو رس استفاده شده مونت موريلونايت است. رسهاي مونت موريلونيت از گروه رسهاي (دو به يك) 2:1 است. اين گاني رسي داراي ساختمان 3 لايه اي بوده بطوريكه يك لايه آلومينيوم اكتاهدرال بين دو لايه سيليس تتراهدرال قرار مي گيرد. فاصله بنيادي در آن 14 آنگستروم است ولي بعلت توانايي جذب مولكول هاي آب توس مونت موريلونايت اين فاصله مي تواند از 9/6 تا 21/4 آنگستروم تغيير كند. وجود رسي مونت موريلونيت در خاك ظرفيت تبادل كاتيوني و ظرفيت نگهداري اب در خاك را افزايش مي دهد. مونت موريلونيت از رسهاي 2:1 است و سطح ويژه آن 800 متر مربع بر گرم و CEC (ظرفيت تبادل كاتيوني) آن 120 - 80 ميلي اكي والان درصد گرم خاك است. بنابراين تاثير آن در افزايش ظرفيت تبادل كاتيوني و نگهداري آب در خاك چشمگير است. اين تركيب كه به صورت اسپري در محيط هاي شني و در صحرا پاشيده مي شود باعث چسبندگي در بين دانه هاي شن شده و مي تواند در برابر بيابان زايي مقاومت كرده و از حركت شن هاي روان جلوگيري نمايد. در اثر اين تغيير و ايجاد ايستايي در حركت شنهاي روان محيط براي كشت انواع گياهان بياباني فراهم آمده و مي توان بسرعت محيطهاي صحرايي را به فضاي سبز با دوام تبديل كرد. همچنين استفاده از نانو رس باعث افزايش قدرت نگهداري آب در خاك شده و مي تواند در تبديل بيابانهاي باير به زمينهاي قابل كشت كمك كند. در اين اختراع بخش رس خاك توسط رسوبگذاري به روش قانون استوكس جدا شود. پس از تخريب ماده الي در ان 5 گرم از رس در 100 ميلي ليتر كلريد سديم به مدت 48 ساعت به حالت تعليق درآمد. سپس سوسپانسيون به مدت 40 دقيقه و با 3000 دور در دقيقه سانتريفوژ و محلول رويي جدا شد. خاك رس در 50 ميلي ليتر آب ديونيزه دوباره براي حدود 1 ساعت به حالت تعليق و سپس تحت شرايط قبلي سانتريفوژ شد. اين مراحل 7 بار تكرار شد. مايع رويي حاوي ذرات نانو رس شد. در تپه هاي شني كاربرد 2 ليتر از سوسپانسيون نانو رس در هر متر مربع در 10 ميلي متر از خاك نفوذ مي كند و براي رسيدن به اثرات موثر آن در عمق 10 سانتي متري خاك 10 ليتر از سوسپانسيون نانو رس در هر متر مربع لازم مي باشد. نانو رس يك ماده طبيعي و معدني است و محيط را آلوده نمي كند عمليات پاشش سوسپانسيون آن ها نيز مانند پاشيدن آب است و نياز به فرآوري خاصي ندارد و هزينه انتقال آن به محيط نيز بسيار پايين است.
موارد یافت شده: 7